Värdefulla presenter till dopet

När det vankas dop är det lätt hänt att vi får idétorka vad presenter beträffar. Även om du dammsugit internets alla tips så kanske du ändå inte känner dig tillräckligt tillfreds med de få idéer som tar form inuti ditt huvud. Kanske det emellertid kan vara så att du inte ska tänka i alltför avancerade banor utan gå på första bästa impuls istället? Eller är det faktiskt så att du vill ge bort något som följer med hela livet?

Leksaker med barnets namn

Själva namnet på barnet som ska döpas är ju faktiskt det som ska stå i centrum. En fin och gullig doppresent behöver därför inte vara mer än en leksak med barnets eget namn. Köp till exempel en filt, en cape eller en leksak som en skallra med barnets namn eller låt ingravera det, alternativt brodera in det. Vissa saker kan köpas med olika namn direkt, medan andra måste beställas om du vill ha namnet synligt.

Presenter som varar länge

Visst kan det vara tillräckligt att köpa en doppresent som passar till barnets nuvarande ålder, men vore det inte glädjande om barnet växer upp och har glädje av gåvan även längre fram? Ett tips kan då vara att skaffa en berlock, en halskedja eller en mysig filt som kan följa med under många år framöver.

Underskatta inte det framtida affektionsvärdet

En present ska inte bara ge glädje, den ska också skapa ett slags affektionsvärde som barnet kan känna även i vuxen ålder. Ett affektionsvärde är det känslomässiga värdet på någonting och i det här fallet kan en minnesbok från dopet där närstående kan skriva in hälsningar och ömma ord, vara ett bra tips. En vacker present att läsa i senare skede när eventuella släktingar har lämnat jordelivet.

Doppresenter – från enkla till genomtänkta

Det är helt upp till dig vad du tycker känns rätt när du ska ge bort en gåva till dopet. Ett tips är att fråga föräldrarna först så att du gör ett bra val samt att försäkra dig om att ingen annan köper något liknande.